FUKKNICE Eka Kalja India Pale Lager 5,2%

India Pale Lager Eka Kalja on FUKKNICEn kehittämä uusi nuolenkärki sodassa omenoiden tyranniaa vastaan. Tämä Karvilan Panimolla huippuunsa viritetty olut on omiaan pelastamaan päiväsi niin tänään kuin huomennakin.

Eka Kalja on aina paras. Se riittänee tarjoilusuositukseksi. Hifistelijöille tiedoksi tämän India Pale Lagerin humalat: Ariana, Idaho 7, Simcoe, Magnum.

Makuarviot

Untappd - 3.73/5

Olutkellari - "Toimii hyvin."

Loppasuut - "Eka kalja maistui hyvin ja sen dokabiliteetti on kohdallaan, kuten etiketti lupasi. Todellakin FUKKNICE!".

Tuopillinen - "Suu huutaa toista hörppyä, joka lienee tällaisen oluen paras ominaisuus."

JaskanKaljat - "Raikas ja hyvän juotavuuden tarjoileva olut."

Olutämpäri - "Fiilis: Kepeä ja helppo, mutta makua löytyy. Kesä, kärpäset ja Fukknice sillä mennään."

Tarkasta lähin FUKKNICEä tarjoava baarisi!

Tällä hetkellä FUKKNICE Eka Kalja India Pale Lager 5,2% löytyy seuraavista kuppiloista tai partureista:

Helsinki

Bar Llamas Iso Roobertinkatu 14 00120 Helsinki
Bar Loosister, Hämeentie 50 00500 Helsinki
Brooke, Fleminginkatu 13 00530 Helsinki
GROOM Garage, Eerikinkatu 33 00180 Helsinki
Groom Rööperi, Ratakatu 1 00120 Helsinki
Kuunari Kathrina, Halkolaituri 00170 Helsinki
Ravintola Iltakoulu, Vaasankatu 5 00500 Helsinki
Ravintola Eka, Museokatu 29 00100 Helsinki
Ravintola Ilves Urho Kekkosen katu 4-6 00100 Helsinki
Solmu Pub, Vaasankatu 8 00500 Helsinki
Tavastia-klubi, Urho Kekkosen katu 4-6 00100 Helsinki
The Riff, Iso Roobertinkatu 3 00120 Helsinki

Tampere

Hönö, Puutarhakatu 21 33210 Tampere

Miksi Eka Kalja on FUKKNICE?

FUKKNICE = raikkaus + maukkaus 


Halusimme kehittää oluen, jota on helppo juoda, mutta sillä tulisi olla silti tarpeeksi makua. Toisin sanoen halusimme oluen, jonka dokabiliteetti on täydellinen. Lopputuloksena Ekan Kaljan raikkaus ja maukkaus ovat kuin kaksi parasta kaveria, jotka eivät voi olla erossa toisistaan. Ne ovat yhdessä täydellinen kombinaatio.  

FUKKNICE x India Pale Lager

Tyyliltään Eka Kalja on India Pale Lager. India Pale Lager (IPL) on oluttyyppi, joka on saavuttanut suosiota olutmarkkinoilla viime vuosina. Se on peräisin Intian vaikutuksesta brittiläiseen olueen, joka kuljetettiin Intian siirtomaille 1800-luvulla. IPA-oluttyyli on tunnettu voimakkaasta humaloinnistaan, mutta India Pale Lager on hieman kevyempi ja raikkaampi versio IPA:sta, joka valmistetaan lager-oluen käymisprosessilla.

 

India Pale Lagerit yhdistävät IPA-oluiden humalan intensiteetin lager-oluiden raikkauteen ja keveyteen. Tämä oluttyyppi käyttää perinteisen ale-käymisen sijaan lager-käymistä, joka tapahtuu kylmemmissä lämpötiloissa ja kestää kauemmin, tuottaen näin raikkaamman ja puhtaamman makuista olutta. Tämä menetelmä säilyttää IPA:lle ominaisen humaloinnin, mutta lopputulos on kevyempi ja helpommin lähestyttävä.


FUKKNICE Eka Kalja on mainio esimerkki India Pale Lagerista. Sen raikas maku ja kevyt humalointi tekevät siitä helposti juotavan, mutta samalla täynnä makua ja aromia. FUKKNICE Eka Kaljaa on valmistettu käyttäen Ariana-, Idaho 7-, Simcoe- ja Magnum-humalalajikkeita. Jos et tiedä, mitä nämä humalalajikkeet ovat, niin ei se haittaa. Yleissivistykseksi riittää, että ne ovat kuin supersankareita oluen maailmassa. 


FUKKNICE Eka Kalja IPL on loistava valinta niille, jotka pitävät IPA:n voimakkaasta mausta, mutta haluavat silti nauttia raikkaasta ja kevyemmästä oluesta. Se on myös hyvä valinta niille, jotka eivät pidä perinteisistä lager-oluista, mutta etsivät silti jotain kevyempää kuin IPA.

 

Eka Kalja India Pale Lagerin moniulotteinen maku sopii erinomaisesti yhteen monenlaisten ruokien kanssa. Sen raikkaus ja humalan vivahde voivat tasapainottaa mausteisten ruokien tulisuutta tai täydentää grillattujen liharuokien makua. Esimerkiksi mausteiset aasialaiset ruoat, mehevät hampurilaiset tai perinteiset grilliruoat, kuten makkara ja pihvi, voisivat olla erinomaisia vaihtoehtoja Eka Kalja India Pale Lagerin kaveriksi.


Kokeile FUKKNICE Eka Kaljaa ja nauti sen raikkaasta ja herkullisesta mausta! Sen jälkeen voit rehellisesti kohottaa lasisi ja sanoa: "Tämä olut on FUKKNICE!"

 

 

India Pale Lager (IPL) - Kaljan Infograafi 

Mikä on IPA-olut?

Kuten jo sanottu, on FUKKNICE Eka Kalja IPL johdateltu yhdistelmä IPA- ja Lager-oluista. Mikä tämä mystinen IPA siis on? IPA-olut eli India Pale Ale on oluttyyli, joka sai alkunsa 1700-luvun Englannissa. IPA:n tunnusomaiset piirteet ovat voimakas humalointi ja korkea alkoholipitoisuus, jotka alun perin kehitettiin säilyvyyden parantamiseksi pitkillä merimatkoilla Intiaan. Nykyisin IPA on suosittu maailmanlaajuisesti sen monipuolisten makujen ja aromien ansiosta. IPA-oluet vaihtelevat kevyistä ja raikkaista Session IPA -oluista aina voimakkaasti humaloituihin Double tai Imperial IPAihin, tarjoten oluenystäville laajan valikoiman makuelämyksiä. 

Onko IPA Pintahiivaolut?

IPA, eli India Pale Ale, on oluttyyli, joka tunnetaan sen vahvasta humaloinnista ja monimuotoisista makuprofiileista. IPA:t kuuluvat pintahiivaoluihin, jotka fermentoidaan korkeammissa lämpötiloissa. Tämä prosessi tuottaa olueen tyypillisiä hedelmäisiä ja kukkaisia makuja, jotka ovat ominaisia monille IPA-oluille. Pintahiivaoluiden valmistusmenetelmä mahdollistaa laajan makukirjon, josta IPA on erinomainen esimerkki.

 

Hyvä, nyt tämä homma on hallussa. Lue seuraavaksi mitä on dokabiliteetti, joka on FUKKNICE Eka Kaljassa tunnetusti 10/10.